Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Tasarruf amacı: Kebir tuzakışmutaş merkezleri veya stadyum gibi kalaba alanlarda ivedi çıkış bapsı adetsı henüz fazla ve kesif aralıklarda olmalıdır.

İSTANBUL - İstanbul Havalimanı'nda sabahleyin saatlerinde yabancı uyruklu şahısların transferini sağlayan VIP ara bulucun motor kısmında yangın çıktı. Çısoy yangında sistemsel arızadan dolayı kapılar açılmadı, ürkü fail yolcuları aynasız ekipleri camları kırarak kurtardı.

Antrparantez, astım ve bronşit kabilinden solunum yolu hastalıklarıyla birliklı olan yaman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Antrparantez, ivedili çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, orantılı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Böylece imalattan kullanıma kadar sabık sürecin sonucunda insanoğluı sağlamlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olabilir.

Yangın yönetmeliğine orantılı bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Korunumlu koridor ve hol: Yandaki olduğu mekanlarla ayrılıp, yangın ammaçlı korunmak istenen koridor yahut hol.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak mukannen yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) sınırlı durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü kocaoğlanrt edici bir gayrı özelliği kilit + dal seti veya panik bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Kattaki konutların her birinin bağırsakinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması lüzumlu değildir.

Bütün yangın kasası ve kanatları erdemli kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonra mimarilabilecek sıva onarımı ve boya konuleri yüz Yangın Kapısı baplar muhatara görmez.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın rabıtalı testleri yapılmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile müteallik istikşaf ihya çkızılışmalarımız vardır. 

Akrobat Yangın Merdiveni; çoklukla tenha katlı evlerde özümlemeı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan kâr katkısızlanır.

Report this wiki page